Congressen en dagvoorzitters
De DebatAcademie beschikt over de beste dagvoorzitters, debatleiders en presentatoren van Nederland. Onze mannen en vrouwen zijn getraind in het debat, zijn analytisch scherp, verbaal sterk en weten altijd de juiste sfeer te scheppen op uw congres of bijeenkomst. Onze mensen zijn gepokt en gemazeld in diverse sectoren van de samenleving. Ze hebben werkervaring in het bedrijfsleven, bij de overheid, in de politiek,  de advocatuur, de journalistiek en de wetenschap en allerlei andere werkvelden. Voor ieder congres zoeken wij voor u de beste dagvoorzitter of debatleider. Onze debatleiders hebben ervaring met verschillende interactieve methoden waardoor uw congres een succes wordt.

De DebatAcademie faciliteert regelmatig congressen. Dit doen we door mee te denken over de opzet van een congressen en het leveren van dagvoorzitters, debatleiders en workshopleiders. We streven altijd naar interactieve congressen waarbij de deelnemers betrokken worden bij het onderwerp. Ook trainen we sprekers om op een interactieve wijze een presentaties te houden op congressen en seminars.  
Interactiviteit kan onder meer vergroot worden door Lagerhuisdebatten, discussietafels en workshops.

Wilt u een congres of bijeenkomst organiseren. Bel gerust voor een vrijblijvende afspraak en we informeren u over de mogelijkheden om van uw bijeenkomst een succes te maken. Bel 020 - 44 70 146 voor alle informatie die u nodig heeft.Het Lagerhuisdebat
Een van onze belangrijkste en meest succesvolle producten op congressen is het Lagerhuisdebat.  Het Lagerhuisdebat zoals de DebatAcademie dat hanteert is een interactieve methode om met deelnemers te communiceren over allerlei zaken die spelen. 

Hoe werkt het Lagerhuisdebat?
De Lagerhuissessies die de DebatAcademie aanbiedt, verschillenop belangrijke onderdelen van het Vara-televisieprogramma. We gebruiken een werkwijze die dicht bij de gebruiken en rituelen van het Engelse parlement staan. We hebben een zelfde opstelling, met stoelen rechts en links langs het middenpad. De stelling wordt bekendgemaakt met behulp van een projector. De presentator (speaker) nodigt de mensen die het met de stelling eens zijn, uit om aan de ene kant te gaan zitten en de mensen die het daarmee oneens zijn, uit om daartegenover te gaan zitten. Dan zal de presentator de deelnemers aan beide zijden vragen naar hun mening. Hierbij vraagt hij ook aan hen om zodanig te spreken, dat zij de overkant overtuigen. De presentator zorgt ervoor dat het debat altijd fair en met respect gevoerd wordt. Tijdens het debat mogen deelnemers overlopen naar de overkant. Deze opzet gebruiken we voor groepen van twintig tot driehonderd mensen. Voor grotere groepen voeren we Lagerhuisdebatten met twintig mensen op een toneel voor publiek. Over het algemeen varieert de discussieduur van een stelling van vijf tot vijftien minuten. 

Dynamisch en levendig
Het voordeel van deze methode is dat in een sessie van twee uur met bijvoorbeeld 150 deelnemers, 95 procent van de mensen aan het woord komt. In het begin komen de mensen die graag in het middelpunt staan of met een grote mond aan het woord en later in het debat zal de presentator ook de stillere en verlegen mensen bevragen. Vaak blijkt dat deze stillere types hele rake dingen zeggen, omdat ze vaak langer hebben nagedacht. Doordat iedereen bij een nieuwe stelling weer opnieuw positie moet kiezen, is een Lagerhuisdebat altijd levendig en dynamisch. Veel mensen ontdekken dat hun collega’s hele andere posities innemen dan ze hadden verwacht. En iedereen hoort van de overkant meningen en feiten waar niemand omheen kan. De ervaring leert dan ook dat mensen en organisaties tot zes maanden nadien nog nadenken over de uitkomsten en de confrontaties van de debatten. Zaken die in het Lagerhuis besproken zijn, worden daarom nog vaak aangehaald. De botsingen van meningen en opinies zet mensen aan het denken. Uit evaluaties van congressen is gebleken dat het Lagerhuisdebat vaak het hoogst gewaardeerde onderdeel is.

Telefoon:
020 - 44 70 146
terug naar boven >