De DebatAcademie beschikt over de beste dagvoorzitters, debatleiders en presentatoren van Nederland. Onze mannen en vrouwen zijn getraind in het debat, zijn analytisch scherp, verbaal sterk en weten altijd de juiste sfeer te scheppen op uw congres of bijeenkomst. Onze mensen zijn gepokt en gemazeld in diverse sectoren van de samenleving. Ze hebben werkervaring in het bedrijfsleven, bij de overheid, in de politiek, in de advocatuur, in de journalistiek en in de wetenschap en allerlei andere werkvelden. Voor ieder congres zoeken wij voor u de beste dagvoorzitter of debatleider. Onze debatleiders hebben ervaring met verschillende interactieve methoden, waardoor uw congres een succes wordt.

De volgende mensen hebben we voor u beschikbaar:
Drs. Roelof Eleveld is directeur van de School of Economics van de Hogeschool INHolland in Rotterdam. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit in Leiden.  Was voorzitter van de Stichting Het Leids Debat, die de Cambridge debatvorm naar Nederland haalde. Hij is een ervaren debatleider en jurylid. Hij heeft 20 jaar ervaring in het verzorgen van trainingen en coaching op het gebied van management. Als deeltijd radiopresentator verzorgt hij voor aankomende journalisten en politici cursussen interviewtechniek. Daarnaast is hij inzetbaar  als dagvoorzitter van conferenties en congressen. Op dit moment werkt hij ook aan het opnieuw opstarten van het landelijke HBO-debattoernooi in 2009.

Dr. Rik Peters debatteert sinds 1997 bij het Brabants Debat Genootschap en is sinds 1999 communicatietrainer bij verschillende instellingen en bedrijven. Hij studeerde Geschiedenis en Economie, en cello aan het conservatorium. Daarna werkte hij zeven jaar in het middelbaar onderwijs. In 1998 promoveerde hij cum laude in de wijsbegeerte met het proefschrift "The Living Past", waarin hij de logica van het historisch en filosofisch denken heeft onderzocht. Rik Peters organiseerde congressen in binnen- en buitenland. Zo was hij in Oxford in 1994 congresvoorzitter en debatleider op het congres van de Hegel Society of Great Britain, en in 1997 op het congres van de Collingwood Society. Sinds 1998 werkt hij als freelance onderzoeker, vertaler en communicatietrainer voor onder andere Industrial Plastics in Oregon, de Open Universiteit Duitsland en de Rijks Universiteit Groningen. Hij publiceert in internationale tijdschriften. Een deel van zijn meest recente onderzoek betreft de logica van debatten en dialogen. Momenteel is hij universitair docent Historische Filosofie aan de VU en Universiteit Leiden, en doet hij onderzoek aan de Rijksuniversiteit van Groningen naar de invloed van rethorica tijdens de Franse revolutie. 

Berdien Stenberg werd als Berdien Steunenberg in 1957 in Almelo geboren. Tijdens haar succesvolle carrière als fluitiste maakte ze tientallen CD’s en musiceerde op alle grote podia in binnen- en buitenland. In 1996 werd ze door Unicef als “special representative” benoemd en in 1998 werd ze als raadslid gekozen in de gemeenteraad van Almere. Naast haar functie als lokaal gemeenteraadslid aanvaardde ze in 2000 een management functie bij rechtenorganisatie IRDA. Gedurende de afgelopen 10 jaar vervulde ze daarnaast een groot aantal bestuursfuncties en bereikte ze met haar teamgenoot de halve finale van het CDA-debattoernooi.  

Mr. Ronald Bos studeerde Rechten in Leiden en werkte daarna tien jaar voor de Rijksoverheid: Hij was hoofd van een afdeling op het gebied van persoonlijke effectiviteit en interactieve beleidsontwikkeling. Vervolgens werkte hij vier jaar bij een organisatieadviesbureau als senior consultant en trainer. Sinds vele jaren is hij een ervaren debat- en gespreksleider. Ook is hij verantwoordelijk voor de opleiding/en Beleidskunde 1 en 2 voor de Bestuursacademie. Daarnaast is hij muzikant en verwerkt muziek als middel binnen zijn team- en persoonlijke effectiviteittrainingen. 

Drs. Michel de Visser begon in 1993 met debatteren bij de Erasmus Debating Society en deed daarnaast debatervaring op in Amerika en Groot-Brittannië. Hij was vice-president van IFLRY (de jongeren liberale internationale) en bestuurlijk actief binnen de VVD. Hij is verbonden als kerndocent debatteren aan de Haya van Someren Stichting en hij is initiator en organisator van het VVD-debattoernooi. Naast debatleider en communicatietrainer was Michel als management consultant met name actief in de overheidsmarkt. Momenteel is hij deelgemeentewethouder in het Rotterdamse Kralingen-Crooswijk. Michel heeft in de loop der jaren verschillende debattoernooien op zijn naam geschreven, waaronder het Brabants Debattoernooi van 2003.

Mr. drs. Peter van der Geer Debatteert sinds 1987 in Leiden en was in 1989 captain van het eerste Nederlandse team op het wereldkampioenschap in Glasgow. Hij is internationaal debattrainer en coach sinds 1990 in het bedrijfsleven en de politiek. Hij ontwikkelde een "Debat & Dialoogmethode" om mensen beter te leren overtuigen en beïnvloeden. In 1995 is hij uitgeroepen tot trainer van het jaar door de Junior Kamer Nederland. Hij is oprichter en voorzitter van Stichting Holland Debate, en was adviseur voor het televisieprogramma Het Lagerhuis van de Vara.
Peter doet momenteel promotie-onderzoek naar de overtuigingskracht van politici op televisie. Hij is auteur van: Werken aan debatvaardigheden (2e druk); Gelijk hebben, gelijk krijgen (3e druk); Daar trappen wij niet in (3e druk) en Het Lagerhuis (2e druk). 

Nico de Haas (1968) debatteert sinds 1991 en was al snel debattrainer en organisator bij het CDJA en later bij het CDA. Nico debatteerde op vele toernooien en het wereldkampioenschap van 1997 te Athene en was in de landelijke competitie teamcaptain van het CDJA-team. 
Hij was succesvol en winnend campagneleider in 2002, en van 2004 tot 2007 CDA-fractievoorzitter en oppositieleider in de gemeenteraad van Almere. Op dit moment is Nico full-time directeur van een basisschool.

Gijs Weenink (1969) Directeur van de DebatAcademie, studeerde Beleids- en Organisatiewetenschap in Tilburg, en debatteert daar sinds 1990 bij de door hem opgerichte Tilburgse debatvereniging Cicero. In 1992 richtte hij de Nederlandse Debat Vereniging op, waarna hij als voorzitter het debatteren in Nederland heeft gestimuleerd door het oprichten, adviseren en trainen van debatverenigingen, het organiseren van toernooien en het opzetten van een landelijke competitie. Hij nam deel aan internationale toernooien zoals de Oxford Intervarsity en de wereldkampioenschappen in Cork (1996) en Athene (1998). Daarnaast nam hij zitting in de World Debating Council.Na overwinningen op landelijke toernooien in 1993 en 1994 werd hij al snel benaderd door politieke partijen, bedrijven, gemeenten, provincies, ministeries, hogescholen en universiteiten om trainingen te geven en toernooien te organiseren. Zo organiseerde hij onder meer het Schipholdebattoernooi en het Interdepartementaal Debatoernooi. Als directeur van de DebatAcademie traint en coacht hij verschillende Tweede-Kamerleden en mensen uit het bedrijfsleven. Hij adviseerde de Vara bij het opzetten van het televisieprogramma het Lagerhuis. Tevens doceerde hij onder meer aan de Technische Universiteit Eindhoven, de Fontys Hogescholen en de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg. Ook traint hij jonge politici in Oost-Europa in debatteren, presenteren en campagnevoeren. 
In 2002 werd hij gekozen als Amsterdams gemeenteraadslid voor het CDA.
Regelmatig treedt hij op als dagvoorzitter op congressen en als presentator van Lagerhuisdebatten, beleids- en discussiedagen voor bedrijven en gemeenten.
Zo presenteerde hij afgelopen jaar een congres met Lagerhuisdebat voor de Europese Commissie over het Europees exportbeleid.
Momenteel brengt hij met de DebatAcademie een innovatie op de markt waarmee in één dag alle onvrede en weerstand uit een organisatie wordt gehaald. 
 

Telefoon:
020 - 44 70 146
terug naar boven >