De DebatAcademie organiseert, faciliteert en verzorgt een variŽteit aan evenementen waarbij het uitgangspunt het debat is. 

U kunt denken aan:

Congressen
Voor vele congressen leveren we dagvoorzitters, debat- en discussieleiders.
Wij leveren daarmee een bijdrage aan de verhoging van de interactiviteit op uw congres. Bovendien kunnen wij sprekers voorbereiden op een interactieve speech en u helpen bij het bedenken en uitvoeren van interactieve onderdelen in het programma. Interactieve congressen worden hoog gewaardeerd.

Trainingen
Voor zowel bedrijfsleven, politiek als onderwijs verzorgen we trainingen variŽrend van een workshop van twee uur tot een trainingscyclus van 12 dagdelen. De workshops en trainingen zijn altijd gericht op het verbeteren van de communicatie tussen mensen.

Strategiedebatten
Organisaties oriŽnteren zich steeds meer sŠmen met hun medewerkers op de toekomst. Het wordt namelijk steeds belangrijker dat de strategie gedragen wordt door de hele organisatie. Succesvolle organisaties betrekken iedereen bij dit proces van strategiebepaling. Een strategiedebat kan fouten helpen voorkomen en vergroot het draagvlak bij de medewerkers.

Vitalisering van de organisatie
Elke organisatie kent wel een periode waarin de sfeer en de communicatie intern niet goed verloopt. Er is sprake van weerstand en onvrede, met als gevolg dat leidinggevenden met de handen in het haar zitten. Het lijkt wel of alles wat zij proberen bij voorbaat al is mislukt.
De DebatAcademie brengt een nieuw product op de markt waarmee we in ťťn dag alle weerstand en onvrede uit de organisatie halen. Tot nu toe hebben we dit succesvol gedaan met groepen tot 60 personen. Het is een interactief programma waarin de onvrede wordt aangepakt en het geloof in de organisatie weer terug komt.

Netwerkbijeenkomsten
Steeds meer organisaties nodigen hun netwerk uit om van gedachten te wisselen over maatschappelijke of zakelijke ontwikkelingen. Vaak is het van belang dat dit in een prettige ambiance met een afwisselend en spannend programma gebeurt. De DebatAcademie kan ervoor zorgen dat uw netwerkbijeenkomst een onvergetelijke en positieve middag of avond wordt.

Debatten ten behoeve van interactieve beleidsvorming
Ook overheden zijn zich er van bewust dat je niet meer om de shareholders heen kunt bij het formuleren en uitvoeren van beleid. Gemeenten, provincies, ministeries en de Europese Commissie organiseren regelmatig bijeenkomsten met burgers of belanghebbenden om nieuw beleid te bespreken. Wij zorgen er graag voor dat uw bijeenkomst gesructureerd en op vriendelijke wijze verloopt.


ONZE OPDRACHTGEVERS:

Advocatenkantoren
Allen & Overy; Nysingh Advocaten en Notarissen; Simmons & Simmons; Stibbe.

Chartatieve instellingen
Rode Kruis; Unicef.

Consultancy
Berenschot; Cap Gemini/Ernst & Young; Euroforum; KPMG; PLEON; Podium; Schuttelaar & Partners; Verdonck, Klooster & Associates; Winkelman en van Hessen; Wissraet & van Speandonck.

Energiesector
Energiened; Eneco, Eye; Essent, Impulse; Nuon, Megawatt.

FinanciŽle dienstverlening
ABN-Amro; Delta Lloyd; ING; Interpolis; Rabobank.

Gemeenten
Amersfoort; Amstelveen; Apeldoorn; Emmen; Lelystad; Nijmegen; Terneuzen; Tilburg.

Hogescholen
Fontys Hogescholen; Haagse Hogeschool; HES Amsterdam; Hogeschool van Amsterdam; Hogeschool InHolland; Hogeschool Rotterdam.

Ingenieursbureau’s
Grontmij Nederland; Oranjewoud.

Internationale opdrachtgevers
Eduardo Frei Foundation; Europese Commissie, department Trade; Robert Schuman Instituut Budapest; Vlaamse Economische Hogeschool Brussel.

Media
Endemol; Eyeworks; KRO; Signum Niehe Events; Tulp Fiction; VARA.

Ministeries
Buitenlandse Zaken; Economische Zaken; FinanciŽn; Landbouw Natuurbehoud en Visserij; Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Verkeer en Waterstaat en VROM

Ondernemingen
Albert Hein; ASML; Compaq; DE; HEMA; Van Gansewinkel; KLM; MacDonalds; MSD; Oracle; Philips; Schuitema; Unilever.

Overheidsinstellingen
De Belastingdienst; LSOP; Politie Hollands Midden; Voedsel en Waren Autoriteit; Rijkswaterstaat; Schiphol; Sanquin; Schiphol nv; Senter; Syntens.

Politiek
CDA; D66; LPF; PvdA; SGP; VVD; CDJA; JOVD; SGPJ. 

Uitgeverijen
Bohn Stafleu Van Loghum; Kluwer; Thieme Meulenhoff

Universiteiten
Technische Universiteit Eindhoven; Universiteit van Amsterdam; Universiteit van Tilburg; Universiteit Utrecht; Vrije Universiteit; Wageningen Universiteit en Researchcentrum


DEBATACADEMIE
De DebatAcademie verzorgt verschillende producten ten behoeve van bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties. De DebatAcademie beschikt over dagvoorzitters, congresleiders, trainers met internationale trainings- en debatervaring en tweehonderd gekwalificeerde debaters.
De DebatAcademie bestaat uit drie onderdelen: 
- De trainingsdivisie 
- De evenementendivisie 
- De advies- en ontwikkelingsdivisie

De trainingsdivisie
verzorgt trainingen op het gebied van mondelinge communicatie. Naast de bekende debattrainingen geven wij trainingen op het gebied van presentatie, argumentatie, omgaan met media, acquisitie en verkoop, onderhandelen, adviseren, netwerken, relatiebeheer en vergaderen. Het uitgangspunt bij deze trainingen is het debat, hetgeen ten grondslag ligt aan scherpe formuleringen en heldere communicatie. Ook organiseren we workshops en trainingen in het kader van congressen en bedrijfs- of afdelingsuitstapjes.

De evenementendivisie 
organiseert en faciliteert debatten in verschillende vormen op evenementen als congressen, beurzen, netwerkbijeenkomsten, bedrijfspresentaties, productpresentaties en bijvoorbeeld jaarcijferpresentaties van bedrijven. Regelmatig organiseren we Lagerhuisdebatten die veel losmaken in de organisatie en hoog gewaardeerd worden. Daarnaast organiseren we debattoernooien. Ook levert deze divisie presentatoren, debaters, sprekers en dagvoorzitters voor congressen en televisieprogramma’s.

De advies- en ontwikkelingsdivisie
kijkt met organisaties naar ontwikkelingen binnen de organisatie of in de markt. Aan veel veranderingstrajecten hebben wij reeds meegewerkt en steeds vaker blijkt dat we met behulp van verschillende vormen van debat, helder kunnen maken wat er leeft onder medewerkers of onder klanten en relaties. Het nieuwste product dat wij ontwikkeld en beproefd hebben, is een methode waarmee we in ťťn dag alle onvrede en weerstand uit een organisatie halen.

Waarom debatteren?
De huidige samenleving kenmerkt zich door een hoge mate van mondelinge interactiviteit: vergaderen, onderhandelen, telefoneren, lobbyen, presenteren, interviewen, verkopen en pleiten. Steeds vaker wordt het belang erkend van het ontwikkelen van vaardigheden op dit gebied. Door toepassing van presentatie- en argumentatietheorieŽn in een speldebat worden alle facetten van een heldere en effectieve mondelinge communicatie geoefend en verbeterd. Presenteren, argumenteren, kritisch luisteren, analyseren, snel reageren en overtuigen, zijn elementen die in de dagelijkse communicatie een grote rol spelen en in het speldebat grondig getraind worden.
In Angelsaksische landen wordt het speldebat vanaf de middelbare school tot de top van het bedrijfsleven en de politiek gebruikt om de (non)verbale communicatie te trainen. Het debat als trainingsvaardigheidsmethode vindt zijn oorsprong in de tijd van de oude Grieken. Door de Romeinse expansie en in de Middeleeuwen via de kloosterscholen verspreidde het debatteren zich over heel Europa. In de late Middeleeuwen verdween het debat als didactisch model en kennisinstrument van het Europese vasteland. De afgelopen jaren heeft het debat ook in Nederland opnieuw aan populariteit gewonnen.

Telefoon:
020 - 44 70 146
terug naar boven >