Tien tips voor CDA-ers die 1 minuut mogen spreken op het partijcongres

1. Stop slechts één boodschap in u speech

2. Oefen de speech een aantal maal en klok met een stopwatch

3. Laat pubers uw speech beoordelen; als zij het goed vinden is het een heldere speech

4. Begin met het kort vertellen wat uw relatie is met het CDA

5. Vertel daarna wat je boodschap is

6. Richt u zich op de twijfelende CDA-er (de rest heeft zijn standpunt reeds bepaald)

7. Vertel dat u zelf ook lang getwijfeld hebt

8. Vertel wat welke afweging u hebt gemaakt

9. Vertel wat u gaat stemmen en waarom

10. Laat het oordeel over aan het publiek en ga niet zeggen wat zij moeten denken, zeggen of doen

Veel succes!

 

POLITIEKE TRAININGEN:
Sinds 1991 trainen en adviseren wij politici en politieke partijen in binnen- en buitenland. Vele gemeenteraadsleden, Provinciale Statenleden en Tweede-Kamerleden hebben wij getraind. Voor politici en politieke partijen hebben we op de praktijk toegesneden trainingen. Verschillende trainers van de DebatAcademie zijn actief, of actief geweest, in de politiek als Tweede-Kamerlid, raadslid, wethouder of adviseur en kunnen u op deskundige wijze en vanuit de dagelijkse praktijk trainen en adviseren.

Argumenten en drogredenen
Deze cursus is zeer geschikt als voor bereiding op debatten in de gemeenteraad en debatten tijdens verkiezingscampagnes. We leren u hoe u uw eigen argumentatie het beste kunt opbouwen en hoe u drogredenen van u opponent op humoristiche wijze kunt tackelen. Hierbij zal het publiek u kant kiezen en krijgt u de lachers op uw hand krijgt.
Trainers: dr. Rik Peters; Gijs Weenink.

Campagnetraining
Een politicus kan niet zonder een goede campagne. Campagne voeren wordt steeds belangrijker en campagnes worden steeds persoonlijker. Het vergt veel voorbereiding en inzicht om een succesvolle campagen op te zetten. Ervaren en succesvolle campagneleiders kunnen u voorbereiden op een zware of harde campagne.
Trainers: Bert Bras; Nico de Haas; Gijs Weenink

Debatteren in het duale bestel
Debatteren in gemeenteraad, Tweede-Kamer of provinciale staten is een vak apart. Vele politici en gemeenteraden hebben wij getraind. Hierdoor zijn debatten beter geworden en is het voor de burger goed te volgen.
Trainers: Roderik van de Bos; Nico de Haas; Gijs Weenink

Mediatraining
Voor politici is mediatraining een absolute must. De media kan je maken en breken. Het is verstandig om je daar goed op voor te bereiden. De trainingen worden gegeven door ervaren politici in samenwerking met (voormalig) journalisten.
Ieder moment moet u uw verhaal klaar hebben en duidelijk kunnen vertellen. Journalisten kunnen opeens staan voor u neus staan met draaiende camera of hangen op onverwachte momenten aan de lijn. Deze cursus is een goede voorbereiding op een goed contact met de media. U leert hoe u ervoor kunt zorgen dat mediacontact bijna altijd zorgt voor positieve publiciteit.
Trainer: drs. Heleen Eggelte.
 

Telefoon:
020 - 44 70 146
terug naar boven >