drs. Roelof Eleveld
drs. Gisella Klein
dr. Rik Peters
drs. Michel de Visser
Jan Paternotte
drs. Richard Engelfriet
Angelique van 't Riet
Nico de Haas
drs. Rien Fraanje
Gijs Weenink
drs. Jos Denissen
Roderik van den Bos BA
Jacco Veldhuyzen
 

Gijs Weenink (1969) 
is directeur van de DebatAcademie. Hij studeerde in Tilburg Beleids- en Organisatiewetenschap en debatteert daar sinds 1990 bij de door hem opgerichte Tilburgse debatvereniging Cicero. In 1992 richtte hij de Nederlandse Debat Vereniging op waarna hij als voorzitter het debatteren in Nederland heeft gestimuleerd door het oprichten, adviseren en trainen van debatverenigingen, het organiseren van toernooien en het opzetten van een landelijke competitie. Hij nam deel aan internationale toernooien zoals de Oxford Intervarsity en de Wereldkampioenschappen in Cork (1996) en Athene (1998). Daarnaast nam hij zitting in de World Debating Council.
Na overwinningen op landelijke toernooien in 1993 en 1994 werd hij al snel benaderd door politieke partijen, bedrijven, gemeenten, provincies, ministeries, Hogescholen en Universiteiten om trainingen te geven. Zo organiseerde hij onder meer het Schipholdebattoernooi en het "Interdepartementaal Debatoernooi". Als directeur van de DebatAcademie traint en coacht hij verschillende Tweede-Kamerleden en mensen uit het bedrijfsleven. Tevens doceerde hij onder meer aan de Technische Universiteit Eindhoven, de Fontys Hogescholen en de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg.
Ook traint hij jonge politici in Oost-Europa in debatteren, presenteren en campagnevoeren.
Regelmatig treedt hij op als dagvoorzitter op congressen en als presentator van Lagerhuisdebatten en beleids- en discussiedagen voor bedrijven en gemeenten.
Zo presenteerde hij afgelopen jaar een congres met Lagerhuisdebat voor de Europese Commissie over het Europees exportbeleid.
Momenteel brengt hij met de DebatAcademie een innovatie op de markt waarmee in één dag alle onvrede en weerstand uit een organisatie wordt gehaald.

Telefoon:
020 - 44 70 146
terug naar boven >