Roderik van den Bos

Roderik van den Bos

Roderik van den Bos (1963) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en debatteert sinds 1989. Hij is oprichter van de stichting Eloquentia, finalist Pythische Spelen, deelnemer Europese Kampioenschappen en winnaar van verschillende nationale toernooien. Roderik geeft professioneel debatcursussen sinds 1992.

Hij werkte van 1992 tot 1999 als beleidsmedewerker aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij onder andere verschillende medezeggenschaps- en bestuursorganen adviseerde en trainde.

Van 1999 tot 2005 trainde hij bij het Nederlands Debat Instituut als senior debattrainer en debatleider. In die hoedanigheid trainde hij meer dan honderd gemeenteraden, gaf meer dan duizend debatcursussen aan zeer uiteenlopende groepen, van Tweede-Kamerleden tot zeer moeilijk lerende en opvoedbare kinderen. Hier ontwikkelde hij een diepgravend inzicht in het dualisme en het politieke debat in Nederland.

Roderik van den Bos kenmerkt zich door zijn scherpe, soms provocerende analyses en zijn meeslepende enthousiasme voor het debat. Zijn motto luidt: ‘retoriek is zowel wapen als schild’ om de waarde van het debat als kans voor juist de kansarmen te benadrukken. Roderik is de meest ervaren debattrainer van Nederland!

Functie
Debatleider
Trainer