DebatAcademie Zomerfestival

DebatAcademie Zomerfestival

26 en 27 augustus 2019

De Hoestinkhof, Markelo

Graag nodigen we je uit voor het DebatAcademie Zomerfestival om te genieten van masterclasses, het Twentse buitenleven en gastronomische hoogtepunten. Je kunt kiezen uit de Masterclass Debatteren; de kunst van het overtuigen gegeven door Patricia Wouda of de Masterclass Speechen als Obama gegeven door Gijs Weenink. Op beide dagen verzorgen we op de middag de masterclasses van 13.00 tot 17.00 uur.

Vooraf hebben we een verrukkelijke champagnelunch en na de masterclasses een borrel met fingerfoods. Mocht u ervoor kiezen om beide workshops te kiezen op beide dagen, dan kunt u ervoor kiezen om te overnachten op de Hoestinkhof.

Locatie

De Hoestinkhof
Stationsweg 22a
7475 NN Markelo

Deelname

 • Deelnemen aan één masterclass kost € 425- exclusief BTW en inclusief koffie, thee, drankjes, champagnelunch en borrel.
 • Deelname aan de twee masterclasses inclusief overnachting, champagnelunches, borrels en diner is € 895,- exclusief btw.

Snelle inschrijvers krijgen het boek Durf te kiezen toegestuurd om in de zomervakantie op het strand of op de camping te lezen.

Durf te Kiezen, het boek van Gijs Weenink

 

Speechen als Obama

Masterclass Speechen als Obama

Speechen en overtuigen is een kunst, en een zaal met 500 man publiek inspirerend en motiverend toespreken waarmee je applaus opwekt al helemaal. Hoe zorg je ervoor dat je publiek je speech en je boodschap nooit meer vergeet, hoe maak je een onuitwisbare indruk? Of u nu kijkt naar de speeches van Churchill, King, Kennedy of Obama, ze gebruiken allemaal dezelfde technieken. Tijdens deze Masterclass leert u hoe deze speech- en applaustechnieken in elkaar steken en leert u ze tijdens de Masterclass zelf gebruiken.

Daarnaast behandelen we u in technieken van de klassieke retorica, het geheim van charisma, de kracht van de stilte, verbale en non-verbale communicatie en overtuigen zonder woorden.

Wie de vorm beheerst is de inhoud meester. - Frits Bolkestein

 

Masterclass Debatteren

Masterclass Debatteren: De kunst van het overtuigen

In de Masterclass debatteren en trainen we de deelnemers in communicatietechnieken die overtuigen. De training is zeer geschikt voor hen die regelmatig moeten vergaderen, adviseren of moeten overtuigen. De afgelopen jaren is de geloofwaardigheid en de overtuigingskracht van de deskundige of leidinggevende aan inflatie onderhevig. Vele denken we dat wanneer we de redelijkheid of wetenschappelijk bewijs aan onze zijde hebben we mensen van mening kunnen veranderen.

Helaas ligt dit een stuk complexer. Het vraag veel training om je overtuigingskracht en je invloed op anderen te vergroten. Veel mensen hebben moeite met het bepalen van de juiste argumenten voor een discussie of vergadering. Sommige argumenten zijn waar maar niet handig. Om te bepalen wat goede en handige argumenten zijn voor een discussie hebben we een handig hulpmiddel dat er voor zorgt dat je in iedere vergadering de scherpste bent.

Ook als u weinig van het onderwerp of het voorstel weet kunt u heel snel de vinger op de zere (zwakke) plek leggen. Ook spoort u in enkele momenten de hiaten op in het voorstel. We leren u de argumentatie van de ander snel te analyseren en hoe u hierop handig kunt reageren.

Competenties waaraan gewerkt wordt:

 • analyseren;
 • argumenteren;
 • charisma;
 • empathie;
 • helder communiceren;
 • het snel onderscheiden van hoofd- en bijzaken;
 • kort en krachtig formuleren;
 • kritisch luisteren;
 • overtuigen;
 • presenteren;
 • snel en adequaat reageren;
 • strategiebepaling;
 • weerleggen van tegenargumenten.

 

Meer informatie en inschrijven

Neem contact op met Gijs Weenink via info@debatacademie.nl of 020.447.0146.

 

Sfeerimpressie

Ervaringen van deelnemers aan Speechen als Obama op De Hoestinkhof: